poniedziałek, 10 marca 2014

Smaki Bieszczad


Mgła nie przeszkodziła mi dostrzec, poczuć coś niesamowitego w Bieszczadach. Czułam że jestem otoczona czymś pięknym czego w pełni nie widziałam... jestem zauroczona. Oczywiście moje serce podbijają przede wszystkim miejscowe smaki! Oprócz kart, smacznych trunków, wycieczek po górach zdecydowanie najlepszym momentem był czas spędzony w kuchni, ogrzanej ciepłem pieca kaflowego i bieszczadzką muzyką. Jednak nie spodziewałam się, że będę mogła poznać bieszczadzkie smaki, które absolutnie mnie zachwyciły. Ostatniego dnia Monika zabrała nas na pstrąga, którego oczywiście nie zjedliśmy po zobaczeniu karty. Bieszczady zaoferowały mi gastronomiczny orgazm FUCZKAMI! ciemnym piwem PORTER, pierogami z bryndzą - która swoją drogą była pierwszym zauroczeniem Bieszczad.


Inspiracje z kuchni Bieszczadzkiej (Oberża Biesisko w Przysłupiu)


  • FUCZKI - placki z kapusty kiszonej podawane ze śmietaną
  • ZUPA Z PIECZONEGO CZOSNKU
  • SMAŻONE PIEROGI HUCULSKIE Z BRYNDZĄ z masłem czosnkowym i delikatnym sosem czosnkiem
  • PIECZONE PIEROGI BIESISKO z ziemniakami, serem, boczkiem polane masłem czosnkowym
Jutro pierogi HUCULSKIE z bryndzą z Bieszczadzkiego ABC.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz